Многофункционална фотографска система, която се побира в джоба - това дава на потребителите новият флагмански смартфон на Huawei - P60 Pro. Компанията официално го представи на европейския пазар след дебюта му в Азия преди няколко седмици.

Камерите: Фотографията е закодирана в ДНК-то на P серията на Huawei и новият модел не прави изключение. Основният модул е 48-мегапикселов, като тази година той е с бранд Ultra Lightning. Той се отличава с променлива бленда - от F1.4 за ниска осветеност и естествен дефокус на портретите до F4.0 за по-голяма дълбочина на рязкост и по-плавно 4K видео.

Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник днес

Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник днес

Той ще е съвсем на място както на официална вечеря, така и на 100 метра под водата

Отново Ultra Lightning е и телефото камерата, която също е с 48 мегапиксела, RYYB цветна решетка и стабилизация, но освен това е и с много голяма светлосила - F2.1, което помага за по-детайлни и чисти кадри от разстояние. Със Super Moon режима смартфонът е в състояние да прави качествени снимки на Луната, включително и с други обекти около нея, например - дървета или облаци.

Ултраширокоъгълният модул е 13-мегапикселов, като и той използва новия XD Fusion Pro engine за по-добро изобразяване на най-фините детайли и разширен динамичен обхват.

Производителността: Huawei P60 Pro залага на 4G версия на мощния процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1, който отговаря за високо представяне както при обработката на снимки и видео, така и по време на виртуалните битки в света на игрите.

Въпреки санкциите: Huawei вече тества нов процесор

Въпреки санкциите: Huawei вече тества нов процесор

Китай изгражда полупроводникова индустрия, независима от Запада

Батерията на устройството е с подходящия за подобни цели голям капацитет от 4815 mAh, като се поддържат 88W Huawei SuperCharge зареждане с кабел, 50W безжично и даже 7,5W обратно безжично зареждане на други устройства. В режим Turbo можете да заредите наполовина батерията на Huawei P60 Pro за 10 минути.

Дизайнът: Камерите и батериите не се отразяват на размерите и теглото на смартфона - той е с дебелина от 8,3 милиметра и тегло от 200 грама. Дизайнът на устройството се нарича Eye of Light, като, очаквано, основната камера е и главен акцент. Quad-Curve дисплеят с Kunlun защитно стъкло е по технология LTPO и поддържа до 120 Hz честота на опресняване. Той е и първият в индустрията със сертификат TÜV Rheinland Color Accuracy Dual.

Huawei Mate 50 Pro: Перфектният смартфон за всеки фотограф

Huawei Mate 50 Pro: Перфектният смартфон за всеки фотограф

Прозрачен слой върху устройството създава усещането за по-тънък профил.

Екосистемата: Интерфейсът EMUI 13.1 задвижва Huawei P60 Pro. Той идва с нови 3D ефекти за always-on дисплея, съобразни с актуалните атмосферни условия, както и с подобрения за мобилните фотографи.

Потребителите могат да инсталират игри и програми от Huawei AppGallery - третият най-голям магазин за приложения в света, като от компанията отбелязват, че "много от тях са водещи в света заглавия".

Смартфонът е съвместим с богатата екосистема на Huawei, която включва компютри, безжични слушалки, смарт часовници и ред други устройства и аксесоари.

Колко струва: От 9 до 21 май 2023 г. включително HUAWEI P60 Pro ще се предлага за предварителна поръчка в комплект с HUAWEI Watch GT 3 Active (46мм) на препоръчителна цена от 2349 лв. в А1, Виваком, Yettel, Технополис, Техномаркет, Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.