Застрахователната компания ДЗИ е придобила сградите на Mall Varna, съобщиха от дружеството. Именно там белгийската KBC, собственик на компанията, откри център за споделени услуги. Бизнес центърът ще бъде използван от ДЗИ за инвестиционни цели, както и за собствени нужди на дружествата от KBC Груп с представителства в морския град.

По неофициална информация на Money.bg стойността на сделката е €14 милиона.

Сградата е напълно преустроена от търговски в бизнес център. Комплекът се състои от две свързани помежду си сгради. Общата застроена площ е 27 393 кв. м, като центърът разполага със 187 подземни паркоместа и 90 открити. Досега собственик бе българската компания "Хидростой".

"Придобиването на Mall Varna е поредният израз на плановете за устойчиво развие на белгийската финансова група в България, която е един от 6 основни пазара на KBC в Европа", казват от компанията.

KBC отваря център за услуги във Варна

Собственикът на ОББ отваря център за услуги във Варна и наема 300 души там

Той ще заработи до края на годината

"Бизнес центърът е разположен в район с изключително удобен достъп до всички главни булеварди на града и директни връзки с входовете и изходите от и към Варна. Обектът се намира на 10 минути с автомобил до идеалния административен център чрез пряка връзка от две главни пътни артерии на града, както и на 5 км от Летище Варна и 5 мин. от Автогара Варна", коментира Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

"От Варна ще обслужваме дейността на различни дружества на KBC Груп. Радваме се, че вече можем да предложим на новите си служители не само възможност за отлична кариера и заплащане в реномирана международна финансова група, но и удобен и приветлив нов офис", каза и Петър Андронов, кънтри мениджър на KBC Груп в България.