Наемите на апартаменти в най-скъпия квартал на Ню Йорк Манхатън не са били толкова ниски от седем години. Средният наем падна с 11% до 3036 долара. Това е най-ниското ниво от юли 2013 г. насам. Най-голям спад има при студио апартаментите като цените за тях са се сринали 17% до средно ниво от 2814 долара, предава Bloomberg.

Обемът на обявите се е удвоил от година по-рано до 15 923, което е най-големият ръст за месец от 2006 г., според доклад на консултантската агенция Miller Samuel Inc. и брокерската агенция Douglas Elliman Real Estate.

Интересът към наеми в Манхатън сериозно падна, а потенциалните наематели нямат желание да живеят там в ерата Covid-19. Офисите все още са почти празни, държавните училища са далеч, а ресторантите и културните забележителности като музеите работят с ограничен капацитет.

15 000 апарамента стоят празни в Манхатън

В една от най-скъпите части в Ню Йорк 15 000 апарамента стоят празни

Наемите са най-добрият барометър за цялостната сила на пазара на недвижими имоти в града

"Не съм сигурен как това ще се промени в краткосрочен план или през следващите шест месеца", каза Джонатан Милър, президент на Miller Samuel. "Посоката на пазара за наемите ще се определи от това кога ще има ваксина."

За да сключат сделки, наемодателите предлагат различни оферти - месеци без наем, плащане на такси на брокери и парични стимули като карти за подарък и членство в Citi Bike.

Подобни предимства са били предложени в 55% от всички нови договори за наем в Манхатън, подписани през септември, според доклада.

Най-новият небостъргач в Манхатън отваря врати в призрачен квартал

Най-новият небостъргач в Манхатън отваря врати в призрачен квартал

Един от най-оживените райони в Ню Йорк сега е необичайно тих