Събуждате се събота сутринта окрилени от мисълта, че ви предстоят цели 48 часа далеч от работното място. Но изведнъж ви светва лампичката - за тези два дни вие имате да свършите повече работа накуп, отколкото за цяла седмица. Какво да правите?

Не се паникьосвайте

Това определено е първата важна стъпка. Не само не се напрягайте, но и се опитайте да се отпуснете с всякакви трикове, които ви дейсват. Ако трябва запалете свещи, вземете гореща вана или направете малко упражнения, или иначе казано залагайте на всичко, което ви доставя удоволствие.

Снимка 321698

Източник: iStock

Замислете се, нормално е да нямате наистина свободно време

Или поне то да не е толкова дълго, колкото когато бяхте деца. Когато си възрастен и работиш по 8 часа 5 дни в седмицата няма как да не бъдеш уморен през уикенда. Затова пък можете да промените нагласата си - ако обичате да миете чинии, превърнете това в своята медитация. В случай, че се вдъхновявате от гладенето, правете го с удоволствие и наслада и не го приемайте просто като задължение.

Обърнете се към някой близък

Двама човека вършат задълженията два пъти по-бързо. Заради това помолете съквартиранта или партньора си да ви помогне с домашните задължения. Това си е и един вид морална подкрепа.

Снимка 321699

Източник: iStock

Не проваляйте неделя вечер

След като сте отметнали всички задължения за уикенда, оставете неделя вечер за себе си. Организирайте задачите си за следващата седмица и след това се отдайте на заслужена почивка и на нещата, които най-много обичате да правите.