Чепеларе е малко курортно градче с около 9 000 души. Това е градът с най-голяма надморска височина в България - 1100 метра. В последните няколко години се утвържди като един от водещите ски-курортни центрове в България. Намира се на 9 км и на 20 км северно от Пампорово и Смолян, както и на 245 км югоизточно от София. Отвсякъде градът е заобиколен от красиви вековни смърчови и борови гори и поляни. Река Чепеларска пресича града събирайки водите на Янчовата, Камбурската и Сивковската река.

Днес по обед ще бъде направена "първа копка" на спортно-туристическия център "Чепеларе".

Символичният старт на проекта ще бъде даден от премиера Сергей Станишев. Събитието ще се състои на връх "Мечи чал" в близост до военното поделение. 

Очаква се инвестицията в проекта да надхвърли 50 млн. евро. Инвеститор в него е публично-частното дружество „Чепеларе курорт" АД. Участници в него са община Чепеларе и „Родопска инициатива" АД.

Това съобщава Радио Пловдив като се позовава на информация на "Прайм тайм пропъртис".

Събитието съвпада с традиционния курбан за здраве на горовладелската кооперация „Гора", който се провежда всяка година през първата събота на месец юли на същото място.

За гостите ще пее родопската певица Бойка Присадова. Във фолклорната програма ще вземат участие и Битовата група към Народно читалище "Родопска искра" в Чепеларе, и оркестър „Рожен".