Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел, като промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group, съобщиха от оператора.

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Димитров е заемал редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 година.

Той е завършил Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Александър Димитров притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

Танасис Кацирубас стана главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Мтел на 1 октомври 2013 година. Под негово ръководство компанията премина през трудни времена на реорганизация, затвърди лидерската си позиция в България и върна бранда Мтел на първото място на пазара.