„ТРИЗА" ООД България, която е дъщерно дружество на базираната в Швейцария Trisa Holding AG, получи сертификат за инвестиция клас А за изграждането на нов логистичен център близо до гр. Елин Пелин, Софийска област.

Размерът на предвидената инвестиция е над 6 милиона лева, като се очаква да бъдат разкрити 30 работни места.

Логистичният комплекс предвижда изграждането на сграден комплекс с първоначална застроена площ от 3000 кв. м. върху собствен терен от 27 000 кв.м.

Чрез тази инвестиция компанията предвижда да започне разширение на пазарите си в страните от Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. С развитието на този проект в базата край Елин Пелин е възможно да бъдат извършвани и отделни производствени дейности в бъдеще.

Със създаването на логистичния център край Елин Пелин фирмената група от Швейцария TRISA HOLDING AG осъществява един следващ етап от развитието на дългосрочно партньорство в България.

Швейцарската група Trisa присъства в България от почти 20 години чрез дъщерната си компания "Триза". Собственици в дружеството са Trisa Holding с 90% и управителят Евгени Кръстев с 10%. По данни на Българо-швейцарската търговска камара това е единствената дъщерна компания на групата извън Швейцария. До момента обаче нейната дейност на територията на страната е чисто търговска и дистрибуционна. Освен продуктите на Trisa за устната хигиена, за косата и тялото "Триза" разпространява и швейцарските армейски ножове Victorinox.