На фона на изключително добрите си резултати за първото тримесечие, Google провежда тежка вътрешна реорганизация, в рамките на която най-малко 200 души от ключовите за компанията екипи са били съкратени, а част от дейностите са били прехвърлени към офиси в Индия и Мексико, съобщава CNBC, като цитира свои източници.

Става дума за служители, които са изграждали технологичната инфраструктура, върху която стоят най-важните продукти. Те имат отношение и към сигурността, както и към създаването на нови инструменти за разработчици.

Собственикът на Google ще плаща дивиденти за първи път. Колко ще вземат Сергей Брин и Лари Пейдж

Собственикът на Google ще плаща дивиденти за първи път. Колко ще вземат Сергей Брин и Лари Пейдж

Alphabet увеличи нетната печалба и приходите по-силно от пазарните прогнози и обяви първите дивиденти в историята си

Сред съкратените има и експерти в сферата на защитата на личните данни - важна тема за всяка голяма интернет компания, която работи с Европейския съюз.

Вицепрезидентът на Google Developer Ecosystem Асим Хюсеин е заявил на подчинените си в имейл, че "трябва да запазим глобалния си мащаб, като в същото време увеличаваме присъствието си в глобални локации с голям растеж - така ще действаме по-близо до партньорите си и до разработчиците".

Ще си плащате ли за AI търсачката на Google?

Ще си плащате ли за AI търсачката на Google?

Задава се огромна промяна за основния продукт на онлайн гиганта

Alphabet, компанията майка на Google, не спря да съкращава хора даже след първите признаци на възстановяване в основния ѝ бизнес - онлайн рекламата. В момента онлайн гигантът расте с темпо, невиждано от 2 години и то - с добра печалба.