Френската компания Schneider Electric започва практическото изграждане на нов завод у нас, който ще бъде построен край Пловдив в Тракия икономическа зона. Инвестицията ще е на обща стойност над 107 млн. лева. Предвижда се да бъдат открити и 110 нови работни места.

В завода в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, използване на възобновяеми източници на енергия.

При реализиране на инвестиционния проект на Schneider Electric в България ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, въглеродно неутрални строителни материали и използване на възобновяеми източници.

Снимка 658196

Източник: Министерство на икономиката

"България е добро място за инвестиции и правене на бизнес", заяви днес министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на "първата копка" на изцяло новия завод на Schneider Electric, съобщиха от министерството.

"България е стратегическа страна за производството на френската компания", изтъкнаха по време на събитието от ръководството на Schneider Electric у нас.

По време на церемонията министър Богданов посочи още, че инвестицията в иновативното предприятие на френската компания е важен проект за страната ни, защото създава добавена стойност в нашата икономика.

Schneider Electric си сътрудничи с иновативни български  бизнеси за изграждането на фотоволтаичен парк ТераСол  за по-чиста природа

Schneider Electric си сътрудничи с иновативни български бизнеси за изграждането на фотоволтаичен парк ТераСол за по-чиста природа

Проектът подчертава засиления ангажимент на компанията към модернизацията на енергийния сектор

"Този проект е важен, защото е първият, чрез който България променя начина, по който работи с инвеститори. Това е първият проект за последните 20 години, който получава директна държавна помощ не само за изграждане на пътна инфраструктура, а директна финансова помощ за осъществяването на тази инвестиция", каза министър Богданов.

По думите му, по този начин страната ни показва промяна в подхода към инвеститорите, както и че е активен партньор в изграждането на големите инвестиционни проекти.

Министърът изрази увереност, че успехите на Schneider Electric в страната ни ще дадат пример и на други чуждестранни компании да правят бизнес у нас. "Сигурен съм, че подходът, който имаме към инвеститорите, ще доведе до трансформацията на нашата икономика, за която всички се борим", допълни Богданов.

Schneider Electric откри първата в България иновативна индустриална геотермална система

Schneider Electric откри първата в България иновативна индустриална геотермална система

Пловдивската фабрика на лидера в енергийното управление става независима от природен газ и може да постигне над 70% икономия на енергията за отопление и охлаждане