Веригата магазини за бяла и черна техника "Зора" обяви откриването на нов логистичен и административен център в Индустриален парк София-Божурище. Общата стойност на инвестицията надхвърля 30 милиона лева. Логистичният център, чиято първа копка се състоя през 2021 година, включва административна сграда и складова база.

Разгънатата застроена площ е 23 085 кв.м, включваща административна част от 3 105 кв м и складова част от 19 795 кв м, разделена функционално на три модула, които могат да функционират самостоятелно или обединени.

Снимка 636163

Източник: "Зора"

Новият Логистичен парк ще даде възможност на верига да увеличи капацитета си и да повиши ефективността си. Офисната част е разработена с цел да осигури висок стандарт на работа за всички служители. Осигурени са специални зони за хранене, почивка, както и фитнес зала.

На територията на Логистичната база има изградени 4 електрозарядни станции за електромобили. За този проект още през 2019 година компанията получи сертификат клас "А" за инвестиции, който бе издаден съгласно Закона за насърчаване на инвестициите.

Търговската верига "Зора" инвестира 30 милиона лева в нов логистичен център

Търговската верига "Зора" инвестира 30 милиона лева в нов логистичен център

Изграждането на базата е поверено на българската строителна компания "Бараж груп"

Предстои проектиране и изграждане на още една складова сграда с приблизителна площ от 18 500 кв м. В процес на проучване и проектиране е изграждането на фотоволтаична централа с капацитет от 240 kW.

От началото на заработването на новия склад са открити над 30 нови работни места. Общия брой на служителите на "Зора" в цялата страна надхвърля 850 души.

Снимка 636166

Източник: "Зора"

"Днес "Зора" е гарант за качество и това, което виждаме в момента, е резултат от труда на всички вас", заяви пред медиите заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев.

Изграждането на базата беше поверено на българската строителна компания "Бараж груп", която един от лидерите у нас в изпълнението на индустриални проекти. Преди две години тя започна строителството на логистичната база и на германския гигант DHL.

Историята на "Зора" започва през 1991 година с откриването на един малък магазин. Днес веригата вече има 37 търговски обекта в страната, както и онлайн магазин.