Шефът на ФЕД на Далас - Ричард Фишер заяви, че Федералният Резерв на САЩ трябва в скоро да реши кога да сложи край на стимулираща парична политика. Според него много бързо наближава точката в която да се дефинират лимитите на паричната и лихвена политика на Резерва.

Най-голям проблем за САЩ остава високата безработица, като в същото време инфлацията е под контрол, посочи Фишер.

Според него, Федералният Резерв може да започне да продава ценни книжа, когато настъпи подходящото за това време (да започне т.н. изходна стратегия от настоящата продължава програма за "количествени улеснения"). Шефът на ФЕД на Далас смята, че настоящите продължаващи покупки на американски ценни книжа от страна на ФЕД е "неправилно". "Истинският въпрос е как ФЕД да се измъкне от ъгъла в който сам се оказа относно покупките на американски ценни книжа", подчерта Фишер.

Според него, временното закрепване на "ужасният" Федерален бюджетен дефицит на САЩ не е успяло да даде на американския бизнес каквато и да е яснота относно данъците и регулаторната политика и това може да има деструктивно влияние върху американската икономика.

Това доста агресивно изказване на Фишер против настоящата продължава политика на ФЕД за "количествени улеснения" (целяща стимулиране на американската икономика) даде мотив за известно прибиране на печалби от дълги евра/слабо покриване на къси долари на forex пазара, въпреки постигнато по-рано днес важно споразумение между Еврогрупата и МВФ относно Гърция.