Индексът на потребителското доверие на Франция остава стабилен в 84 пункта през ноември (при средни прогнози на пазара за спад към 83 пункта) спрямо 84 пункта за октомври месец. Причина за тази стабилизация на потребителското доверие е фактът, че френските домакинства изглежда малко по-оптимистично настроени относно перспективите за техния стандарт на живот и за работната заетост, посочва френската статистика Insee.

Тези данни отговарят на предварителните данни за БВП на Франция за Q3 на 2012г., когато френската икономика отбеляза изненадваща растеж от 0.2% 3м./3м. и то главно като резултат на относително добрите потребителски разходи.

Индексът на склонността за покупки във Франция покачи с 1 пункт през ноември, индексът на опасенията от безработица спад с 6 пункта, а индексът на бъдещите инфлационни очаквания покачва с 1 пункт.

Преди малко бяха оповестени и данните за началното жилищно строителство във Франция, като на сезонно-осреднена база за периода август-октомври то отбелязва спад с -4.3%  3м./3м. (спрямо периода май-юли) и спад на неосреднена база с -19.3% г./г. Разрешителните за строителство за трите месеца до октомври покачват с +1.0% спрямо май-юли, но отбелязват спад с -5.5% г./г.