Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне с Генералния директор на Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности" на Европейската комисия Николаус ван дер Пас.

Европейският комисар е на посещение в страната днес и утре заедно с ръководителя на Делегацията на Европейската комисия Майкъл Хъмфрис, началника на отдела, отговорен за управлението на Европейския социален фонд в България Томас Бендер и първия секретар и ръководител на отдел „Политически и предприсъединителни въпроси" в Европейската комисия Фернандо Понц, съобщават от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

По време на посещението си Николаус ван дер Пас ще се срещне и с членовете на Комисията за борба с дискриминацията, заместник-министри и представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.

Той ще приветства участниците в Деветото заседание на Международния управителен комитет на Декадата на ромското включване, което се открива в четвъртък в София