Повече от половин милион българи търсят работа в рамките на Европейския съюз (ЕС). Толкова нашенци са посетили интернет портала на Европейската комисия (ЕК) „Вашата Европа" през 2015 г., отчитат от транспортното министерство, което поддържа сайта. Това показва, че страната ни се нарежда на 11-о място сред всички 29 държави-членки по най-активни посетители.

Данните за периода 2014 - 2015 г. сочат, че най-посещаваните секции са "Работа" и "Пътуване". Освен това порталът предоставя информация и в други възможности за образование, здравеопазване и търговия в рамките на съюза.

Заедно с това в него компаниите, функциониращи на територията на ЕС, могат да намерят съвети и практически насоки за трансгранични дейности и разширяване на бизнеса им в чужбина.

"Фирмите могат да се възползват от предоставената практическа информация за Единния европейски пазар, програми на ЕС за финансиране, европейски стандарти, както и срокове и разходи за стартиране на бизнес в други европейски страни", допълват от транспортното министерство.