Министър Пламен Орешарски отпътува за Брюксел, Белгия, където утре, 30 януари, вторник, ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси - ЕКОФИН.

Това е първата среща на финансовите министри, на която Пламен Орешарски ще присъства в качеството си на министър на финансите на пълноправна страна-членка на ЕС.

На заседанието ще бъде представена Работната програма на ЕКОФИН за председателството на ЕС от Германия през първата половина на 2007 г.

В рамките на заседанието ще бъдат дискутирани и Конвергентните доклади на Европейската централна банка и на Европейската комисия за 2006 г. Ще бъде разгледано и икономическото състояние на Словения в резултат на въвеждане в обръщение на единната европейска парична единица.

След визитата си в Брюксел, на 31 януари 2007 г., сряда, министърът на финансите Пламен Орешарски ще посети Дъблин, Ирландия. В програмата на министъра са предвидени срещи с ирландския му колега Брайън Кауън и с гуверньора на Централната банка на Ирландия Джон Хърли.