Министерството на транспорта за първи път ще бъде представено на ІХ-тото Международно търговско изложение за транспорт и имущество „Експо Реал". То ще се проведе от 23 - 25 октомври 2006 г. в Мюнхен, Германия, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В изложението ще вземат участие представители на над 1 630 компании от 39 страни.

От създаването си до днес „Експо Реал" се е превърнал в един от водещите търговски панаири в Европа. На него се представят международни проекти, начини за инвестиране и финансиране в сектора на транспорта и недвижимите имоти.

Експо Реал" залага на изграждането на широка мрежа и предоставянето на първокачествена информация.

Засиленият диалог между доставчиците, предприемачите и потребителите има конкретна цел - създаването и разработването на проекти, развитието на бизнеса и инвестициите. Това прави изложението идеално поприще за представянето и обмяната на идеи и възгледи и тяхното реализиране.

От българска страна участие ще вземат изпълнителният директор на Пристанище Варна Данаил Папазов, представители на ДП „Пристанищна инфраструктура", ИА „Пристанищна администрация", Българската агенция за инвестиции и други.

Важен акцент в предстоящото изложение ще бъде презентацията на Националната програма за развитие на пристанищата за обществен транспорт 2006 - 2015 г. и възможностите за инвестиции в тях и в частност - в Пристанище Варна.