Успешен първи ден за акциите на Трейс груп холд АД, беше регистриран в съботната търговска сесия. Големият инвеститорски интерес логично направи позицията най-ликвидна за днешната борсова сесия.

Общо 1690 сделки бяха извършени с акциите на дружеството, като бяха изтъргувани 25 428 броя акции. Те представляват 12.71% от предложените на IPO-то акции и 1.16% от общия капитал на компанията. Общия реализиран оборот с акциите на дружеството бе 7.69 млн. лв., или малко над 42% от целия оборот на днешната борсова сесия.

Търговията стартира доста бурно, като заради големия брой сипещи се оферти, бяха създадени известни проблеми за цялата търговска сесия. Първите 2 сделки с книжа на дружеството за по една акция, бяха на цена 1000 лв., а продавач по позицията бяха клиенти на Интернешънъл Асет Банк. Тези нива бяха по-скоро спекулативни и купувачите принизиха офертите си до 288 лв. за брой, от където започна истинската търговия. Най активни бяха естествено участващите през системата COBOS, закупили малко повече от 50% от общото изтъргувано количество.

В надпреварата за търговията се включиха клиентите на 61 посредника, като най-активни през терминалите като купувачи, бяха клиенти на Карол и Капман, а най-много продаваха тези на БенчМарк финанс и Интеркапитал Маркетс.

Средната цена за деня се установи на нива 302.42 лв., така че за понеделник ценовото ограничение за купувачите ще е малко над 393лв. Поради липсата на ценово ограничение днес, офертите бяха разположени между 0.1ст. и 51 хил. лв.
В момента търсенето е за над 6 400бр., като средната цена е около 255 лв. за акция. Офертите продава са за малко под 3 хил. акции, като средната им цена е 338.98лв.