Изпълнителният директор на Yahoo Джери Янг е коментирал в сряда потенциалната сделка с Microsoft наричайки я „стратегически важна", като в същото време е изразил съжалението си от незаинтересоваността на компанията от Редмънт.

Изказването на Янг е сред най-директните от началото на продължаващата вече 4 месеца сага, която като че ли все още не е приключила. Изпълнителният директор на Yahoo е дал сигнал, че все още е отворен за нови предложения от Microsoft и не смята случая за приключен.

Припомняме, че преди няколко седмици Microsoft се отказа официално от предложената цена за Yahoo, която бе фиксирана на $47.5 млрд. или по $33 на акция. Сделката не се сключи тъй като интернет компанията искаше цена от $37 за акция и не пожела да отстъпи нито цент надолу.

„Не бяхме ние тези, които се отказаха от сделката. Microsoft го направиха", коментирал е Янг по време на пресконференция вчера. Той е изразил дълбокото си съжаление от провалената възможност да бъде създадена мега мощна компания в областта на високите технологии.

В средата на месец май, двете компании обявиха, че се отказват от сделката тъй като не могат да достигнат до съгласие за цената. Миналата седмица обаче стана ясно, че Microsoft се опитва да закупи част от бизнеса на Yahoo, като така стане миноритарен акционер в компанията.

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър на свой ред е коментирал, че сделката се е провалила заради различията в предлаганата и търсената цена, а не защото не е имало интерес.