Луксозната марка Bentley разсекрети купето Continental Supersports - най-бързият четириместен автомобил в света. Новият модел ускорява от нула до 100 км/ч за 3,4 секунди и има максимална скорост 336 км в час. На световния пазар продажбите на Continental Supersports ще стартират през първото тримесечие на 2017 г., съобщават от пресслужбата на компанията.

Купето е оборудвано с 6,0-литров двигател W12. Агрегатът генерира 700 к.с. и 1016 Нм въртящ момент. Същият мотор е инсталиран на редица модели на концерна Volkswagen, включително на кросоувъра Bentley Bentayga. Мощността на двигателя е увеличена с почти 100 к.с. чрез използването на големи турбокомпресори и подобрена система за охлаждане.

Най-мощната и най-бърза версия на Continental се отличава и с много въглеродни елементи на каросерията, както и карбонови декоративни елементи в салона. Цената на колата в момента не е обявена, но според предварителни данни във Великобритания Continental Supersports ще струва най-малко 200 хиляди паунда.

Свръхмощният Continental се пуска в края на жизнения цикъл на модела. Неговото ново трето поколение, Bentley планира да лансира през пролетта на автомобилното изложение в Женева. То ще бъде построено върху платформата на новото поколение Porsche Panamera.

Производството на първото поколение Bentley Continental GT започна през 2003 г., а седем години по-късно бе представено второто поколение на спортния автомобил, построен върху платформата на VW Phaeton. До днес най-мощната версия на Continental GT бе Speed с 642 к.с., който ускорява до 100 км/ч за 4,1 секунди, а максималната му скорост - 331 км в час.