На автосалона в Женева в началото на март дебют ще направи компактният концепт на градски кросоувър Skoda Vision X с хибридно задвижване и "кристален" интериор.

Той ще бъде преобразуван в сериен градски SUV, който ще се позиционира в моделната гама на Skoda под модела Karoq. Моделът може да се определи като е чешка интерпретация на Volkswagen T-Cross.

Новият главен дизайнер Оливeр Стефани, подобно на своя предшественик Йозеф Кабан, е вдъхновен от бохемския кристал, но вижда нещата по свой начин. 

Цветът на каросерията се нарича FlexGreen. Той контрастира с черния покрив Anthracite, който, между другото, е панорамен. Прототипът е оборудван с 20-инчови лети джанти.

Снимка 337703

Източник: Skoda

На практика в концепта няма физически бутони. Цялото управление е съсредоточено върху централния сензорен екран. Атмосферата създава светлинни елементи от кристал. 

Skoda Vision X е оборудван с хибриден двигател, чиито технически характеристики още не са известни. Моторната линия на серийния кросоувър може да включва три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели с мощност от 95 до 150 конски сили.

Снимка 337701

Източник: Skoda

Както се очаква, серийната версия на Skoda Vision X ще се появи през първата половина на 2019 година. Предполага се, че в Европа цената на модела ще започва от около 17-18 хиляди евро.