Британският консорциум за търговия на дребно (BRC) обяви, че продажбите през юни, когато започна световното първенство по футбол в Русия, са нараснали с 3 процента, пише BBC.

Данни на Barclaycard показват че разходите за свободно време, включително посещение в пъбовете, за да се гледа навън мач, са нараснали с 5 процента.

Но има още някои неща, за които Световното по футбол и отличното представяне на английския тим, е направо безспорен стимул. 

1. Татуировки по случай победа

Twitter препълнен със съобщения за вече направени или обещани татуировки за победи на националния отбор в Русия. Особено ако Англия спечели световната купа по футбол.

Кейси Берд, мениджър на Manchester Ink, смята, че такава победа ще предизвика масов бум в тату бизнеса.

2. Преобличане - жилетката на Саутгейт

На сайта на Amazon се казва, че бестселър номер едно в сегмента на маскарадните костюми е маската на Гарет Саутгейт, треньора на английския национален отбор. А истинските фенове на модата могат да се издокарат и с неговите неизменни по време на мачовете жилетка и връзка.

Британският производител и търговец на облекло Marks & Spencer отчете 35% скок в продажбите на жилетки тип Саутгейт.

Отчитайки жаркото време на Острова търговците предлагат и тениски с щампована жилетка.

3. Огромните телевизори

Компанията Currys PC World отбелязва "фантастичния ръст" на телевизорите със 75 инчови екрани.

И като цяло продажбите на телевизори са направо блестящи по време на Световното по футбол- те са подскочили с 40 на сто.

4. Песни за футбола

Песента Three Lions (Football's Coming Home) на Франк Скиннер и Дейвида Бедиел, която бе официален химна на Европейсакто по футбол В Англия, отново набира страхотна популярност.

Пеят я даже фенове на английския тим, които не са били родени през 1996 година.

Three Lions подскочи до 24-го места в официалните хит класации след победата на Англия над Колумбия на Световното в Русия.

От Spotify съобщиха, че песента е била прослушана над един милион пъти в събота, когато Англия победи Швеция. Не можем и да си представим тази бройка, ако отборът преодолее Хърватия в сряда, споделя прессекретарят на Spotify. 

5. Футболни атрибути

EBay отбелязват 18 покупки на изкуствена трева на всеки час - продажбите са скочили с над 16 процента спрямо година по-рано.

За някои може това да може да е просто замяна на тревата в двора, след няколкото седмици жарко слънце. Но безспорно, тенденцията определят желаещите да поритат в градината, въодушевени от футболния шампионат.

От компанията заявиха, че също така много добре се продават хладилни чанти, флагчета, различни футболни сувенири и други атрибут , свързани с любимата игра.