Технологичният гигант Microsoft отчете сериозен ръст на поделението си за облачни услуги. Този успех е допринесъл значително за цялостните резултати на корпорацията, която успя да завърши на плюс второто тримесечие на годината.

От компанията отчетоха печалба от 3,1 милиарда долара за месеците между април и юни. За сравнение година по-рано Microsoft беше на загуба от 3,2 милиарда долара, след като отписа част от стойността на придобития производител на мобилни телефони Nokia.

Тайванци са новите собственици на Nokia. Microsoft се отказа от марката

Тайванци са новите собственици на Nokia. Microsoft се отказа от марката

Сделката ще бъде финализирана през втората половина на 2016 г.

След обявяването на резултатите, акциите на фирмата тръгнаха нагоре и завършиха с ръст от 4% на борсата в Ню Йорк, пише BBC.

Силният резултат не беше очакван от инвеститорите, но все пак те залагаха големи надежди на облачните услуги, обединени под шапката на дъщерната фирма Azure. Нейните приходи са нараснали с 7 на сто до 6,7 милиарда долара.

Microsoft купи LinkedIn. Идва ли ред на Google да придобие Twitter?

Microsoft купи LinkedIn. Идва ли ред на Google да придобие Twitter?

Един коментар по въпроса

Преди време изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела обяви, че корпорацията ще се фокусира върху облачните услуги заради спада в продажбите на персонални компютри.

“Виждаме значителен напредък в облачните услуги. В добра позиция сме, за да достигнем до нови възможности”, коментира той.