В САЩ много компании са отличени с признание за най-иновативна или най-мотивираща работна среда. Това им позволява да изпъкнат в корпоративния свят и да привлекат ценни кадри.

Изследване на Statista заедно с Forbes разгледа над 50 000 компании с 5000 служители или повече, за да открои най-добрите работодатели в Щатите. Те са включвали частни компании, неправителствени институции, правителствени агенции и американски филиали на чуждестранни фирми. Предвид са взимани фактори като работна атмосфера, възнаграждение, условия на труд, както и дали служителите биха препоръчали работодателя си на близък.

Класацията за най-добите големи работодатели в САЩ за 2019 година оглави кали калифорнийската верига за плодове и зеленчуци Trader Joe, която получи оценка от 9,59 от максимална 10. Веригата за свежи продукти е създадена през 1958 година и има около 500 обекта из цялата страна. За да създаде йерархичен ред сред своите служители, Trader Joe морски наименования от капитан до член на екипажа. Въпреки че повечето хранителни магазини не се славят с високи заплати, възнагражденията за позициите на капитан във веригата могат да стигна до 100 000 долара годишно. Освен това заетите във фирмата получават здравна застраховка и план за пенсиониране.

Инфографиката показва колко е вероятно (от 1 до 10) попитаните в проучването да препоръчат работодателя си на приятел или близък:

Infographic: America's Best Large Employers In 2019  | Statista You will find more infographics at Statista

Втората позиция е за Southwest Airlines, чийто резултат е 9,54. Американската авиокомпания за нискотарифни полети предоставя неограничени привилегии за пътуване на своите служители, както и отстъпки за фирмени хотели и ползване на коли под наем.

Третото място заема фармацевтична компания, в лицето на Lilly, базирана в Индианополис, Индиана. Тя има офиси в 18 страни, а продуктите ѝ се продават в 125 държави. Работещите там могат да се възползват от добра ваканция, отпуск по майчинство, както и такъв по бащинство.

Четвърта се нарежда най-голямата верига за складове за търговия на дребно, следвана от технологичната компания Garmin. Шестата позиция заема IT гиганта Google, която е известна с отношението към своите служители. Stamford University е първата нечастна компания в класацията и заема седмото място.

В челната десетка за най-добри работодатели влизат още производителят на домакински и почистващи препарати SC Johnson, медицинският център Mayo Clinic и производителят на гуми Michelin.