Веригата за техника "Техномаркет" планира да открие три нови магазина в следващите два месеца, пише вестник "Капитал", позовавайки се на информация от компанията. Така обектите на групата в страната ще достигнат 53 в 40 града.

На 18 август в Силистра ще заработи обект на "Техномаркет" на площ от 1800 кв.м. Всъщност предишният магазин на веригата в града се премества в по-голямо и по-достъпно място - бивш супермаркет на Billa. Очакванията са клиентите да нараснат още повече, тъй като магазинът се намира в близост до хипермаркет на Kaufland и бензиностанция на OMV.

В Смолян също тече преместване на обект на компанията - от досегашните 223 кв.м в четири пъти по-голяма площ - 1085 кв.м, като 895 кв.м са търговска зона. Той ще се намира в бизнес сграда.

Третият и най-амбициозен проект на веригата през тази година е новият магазин в София. Той трябва да заработи с откриването в средата на октомври на Ring Mall на околовръстното шосе, до IKEA. Магазинът на "Техномаркет" ще бъде върху площ от 2568 кв.м, като ще има нов дизайн и разположение на уредите спрямо досега познатата схема.