Германският производител на модно облекло Hugo Boss коментира плановете си да продаде руския си бизнес на Stockmann. Това казаха пред РИА Новости представители на компанията .

"Можем да потвърдим, че Hugo Boss е постигнала споразумение за продажбата на руския си филиал Stockmann на дългогодишния партньор на компанията в търговията на едро в Русия", отбелязват събеседниците на агенцията. В същото време от Hugo Boss добавят, че за да се осъществи сделката, тя трябва да бъде одобрена от европейския надзорен орган.

Германската Knauf Group напуска Русия

Най-голямата в света компания за производство на строителни материали, с бизнес и у нас, напуска Русия

Какво ще се случи с бизнеса на компанията

По-рано представителят на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Виктор Евтухов заяви, че компанията Stockmann ще стане купувач на бизнеса на Hugo Boss в Руската федерация . Той отбеляза, че сделката, одобрена от правителствената подкомисия за чуждестранни инвестиции, се планира да бъде приключена през третото тримесечие на 2024 г., а магазините, които не са били отворени от 2022 г., ще бъдат отворени през същия период. Основното условие на споразумението е било запазването на всички работни места.

Bosch продава бизнеса си в Русия на турски инвеститор?

Bosch продава бизнеса си в Русия на турски инвеститор?

Как се стигна до продажбата и кой беше основният съперник на турската компания

Hugo Boss е представен в Русия от 1992 г. чрез франчайзинг система, а от 2011 г. започва да отваря свои собствени търговски обекти. През лятото на 2023 г., коментирайки работната ситуация в страната, компанията обяви , че търси възможност да премине към доставки на едро и да продаде своите активи и пасиви в Руската федерация, припомня lenta.ru.

По-рано стана известно, че луксозните марки, които са спрели да работят в своите магазини в Русия, почти няма да останат в страната до края на 2024 година. По-специално, всички процедури, свързани с Chanel , могат да бъдат завършени в рамките на такъв срок.