Една от най-големите ИТ компании на българския пазар - "Телелинк", се готви да листне на Българската фондова борса (БФБ) едно от дъщерните си дружества - "Телелинк Бизнес Сървисис".

Плановете на компанията в тази посока станаха ясни още през лятото на тази година, а сега те бяха потвърдени и от Комисията за финансов надзор (КФН).

Според решение от заседание на надзорния орган от вторник КФН е получила заявление за допускане до търговия от страна на дружеството. От регулатора посочват, че ще изпратят писмо до компанията с искане за допълнителна информация във връзка с потвърждаването на проспекта за листването на БФБ.

През лятото излезе информация, че "Телелинк Бизнес Сървисис" се готвят да излязат на фондовия пазар, но не планират да правят първично публично предлагане на акции, а ще използват за това вече съществуващи ценни книжа.

Компанията е част от холдинга "Телелинк България", която в края на 2017 година раздели бизнеса си в четири отделни направления - "Телелинк Бизнес Сървисис","Телелинк Инфра Сървисис","Телелинк Сити Сървисис" и "Телелинк Лабс".

"Телелинк" разделя бизнеса си в четири нови дружества

Една от най-големите ИТ компании у нас разделя бизнеса си на 4

Промяната влиза в сила от края на месеца

Конкретно "Телелинк Бизнес Сървисис" се занимава с дейности в областта на ИТ инфраструктурата, информационната сигурност, дигиталната трансформация и други.

Българската група е собственост на регистрираната в Дания Telelink Holdings.