Нискобюджетният авиопревозвач Wizz Air пуска полети до три нови дестинации от Летище София – до Нюрнберг, Базел и до летище Донкастър в Шефилд. Това обявиха от компанията по време на официална пресконференция в столицата.

Пътуванията стартират от 21 и 23 декември, като те ще се извършват два пъти седмично. Цените ще стартират от 39,99 лв. в една посока.

Обслужването на новите дестинации ще стане възможно, тъй като от декември в базата на Wizz Air в София ще влезе още един самолет и така машините на компанията ще станат общо седем. 

През март от компанията обявиха, че от 13 юни ще летят до Копенхаген три пъти седмично. По-рано пък потвърдиха, че ще пуснат първите нискобюджетни билети от българската столица до грузинския град Кутаиси.

от 1 ноември пък стартира нова линия от Будапеща до София. Полети между двата града ще има три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота, като цените на билетите ще започват от 39,99 лв.

Ryanair срещу Wizz Air – битката за Източна Европа тепърва започва

Ryanair срещу Wizz Air – битката за Източна Европа тепърва започва

Двата превозвача влизат в пряка конкуренция

По-рано тази седмица пък конкурентът на Wizz Air - Ryanair, който сериозно настъпва на пазара у нас, съобщи, че ще отвори базата си на Летище София с близо два месеца по-рано. Тя ще започне да работи от 6 септември, вместо от 30 октомври, както беше обявено през март.

Така компанията ще пусне полетите до 20 от обявените за есента дестинации по-рано, стана ясно по време на официална пресконференция на авиолиниите в столицата.