Нискотарифният авиопревозвач Ryanair ще направи нова база, която ще се намира на Летище София. Тя ще бъде отворена на 30 октомври и ще разполага с 3 самолета. Заедно с това компанията ще извършва полети от българската столица до общо 21 дестинации.

Преди време станаха ясни някои от местата, до които ще може да се пътува с авиопревозвача от София. По време на официална пресконференция от компанията обаче потвърдиха, че ще летят до още 10 нови места.

Това са германските градове Карлсруе (Karlsruhe/Baden-Baden Airport) и Меминген (Memmingen Airport), английските Бирмингам (Birmingham Airport) и Ливърпул (Liverpool John Lennon Airport), холандският Айндховен (Eindhoven Airport), шотландският Глазгоу (Glasgow Airport), шведският Стокхолм (Stockholm Skavsta Airport), италианската Венеция (Treviso Airport) и испанската Валенсия (Castellón–Costa Azahar Airport).

Преди време от Ryanair обявиха, че ще пуснат полети и до Рим, Лондон, Хамбург, Брюксел, Атина, Барселона, Кьолн, Дъблин, Мадрид, Милано, Пиза и Берлин.

Ето какъв е графикът на полетите за зима 2016 г.:

Атина 1 х дневно Кьолн 1 х дневно Мадрид  4 х седмично
Барселона 3 х седмично Дъблин  3 х седмично Меминген 2 х седмично
Баден 2 х седмично Айндховен 3 х седмично Милано 1 х дневно
Берлин 1 х дневно Глазгоу 2 х седмично Пиза 2 х седмично
Бирмингам 3 х седмично Хамбург 3 х седмично Рим 1 х дневно
Брюксел 4 х седмично Ливърпул 2 х седмично Стокхолм  2 х седмично
Валенсия 2 х седмично Лондон 2 х дневно Венеция 2 х седмично