Искате да обновите дома си? Мечтаете си да посетите екзотична дестинация с любимия човек? Трябват ви пари, за да започнете бизнес? Искате най-сетне да изплатите всички дългове по кредитната си карта?

Или може би просто ви трябват средства, за да покриете спешен разход? Без значение каква е причината, потребителският кредит Vivus е решение, което може незабавно да задоволи финансовите ви нужди. През последните няколко години доста компании за бързи кредити започнаха да предоставят потребителските си кредити онлайн.

Този вид заеми се отличават със своята достъпност, бърз процес на одобрение и бързо получаване на средствата. Освен това те могат да се използват и за всякакви цели. Но преди да кандидатствате за потребителски кредит онлайн, е важно да проверите дали отговаряте на всички необходими критерии.

Различните кредитори имат различни изисквания

На първо място е добре да разберете, че условията за отпускане на потребителски кредит варират сред различните доставчици. Банките например обикновено имат по-високи стандарти за одобрение отколкото фирмите за бързи кредити.

Някои от общите изисквания за отпускане на такъв заем включват:

 • Добра кредитна история. Това е един от ключовите фактори, които кредиторите вземат под внимание, особено когато кандидатствате за стандартен кредит от банка. Ако някога сте били отбелязвани като "лош платец", то не се учудвайте, ако ви бъде отказан заем. Фирмите за бързи кредити, от друга страна, може да не са чак толкова строги в това отношение. Въпреки че те също ще вземат под внимание вашата кредитна история, шансовете да получите одобрение са по-големи (разбира се, освен ако не сте "твърде лош платец").
 • Навършено пълнолетие. Естествено, никоя институция не би ви дала какъвто и да е заем, ако сте под 18 години. Освен това трябва да имате валидна лична карта, както и да предоставите някои лични данни на съответната фирма.

Това са основните критерии, които всеки един кредитор ще разгледа, преди да отговори на вашата заявка. Както споменахме по-горе обаче, банките често имат по-строги изисквания, особено когато става въпрос за заемане на по-големи суми. Нека видим какви могат да бъдат те:

 • Безсрочен трудов договор. Банката ще иска да види, че имате стабилен доход или паричен поток, който може да поддържа месечните плащания по заема.
 • Минимален доход. Някои кредитори имат специфични изисквания за минимален месечен или годишен доход.
 • Платени здравни и социални осигуровки. Имайте предвид, че ако внесете осигуровките си накуп, банката може да го разглежда като негатив.
 • Поръчител. Често банките изискват такава форма за гарантиране на потребителски кредит.

Като цяло всеки кредитор има свои правила и условия за отпускане на потребителски кредит. Така че би било добре да проучите вашите възможности, преди да решите къде да подадете вашето заявление.

Размерът на кредита също е от значение

Потребителските кредити се отпускат за различни суми пари, за да посрещнат различни финансови нужди. Може да вземете по-малък заем в размер на 50 или 1500 лв., както и по-голям за суми от 20 000 лв., 50 000 лв. или повече.

Разбира се, заемането на по-малко пари става много по-бързо и лесно, като някои фирми за бързи кредити предлагат опция за теглене на потребителски кредит онлайн. Изискванията за този вид заеми са доста по-малко. Повечето доставчици на онлайн кредити ще искат просто да имате навършено пълнолетие и валидна лична карта. Това значително опростява и ускорява процеса, като го прави достъпен за по-широк кръг от хора.

Снимка 652237

Източник: envato.com

От друга страна, по-големите потребителски кредити идват и с по-строги изисквания. За такъв заем обикновено ще трябва да кандидатствате в банка. Като цяло самият процес е малко по-бавен и обвързан с повече документация. В случай че не отговаряте на някои от условията на банката (например имате лошо ЦКР), то има вероятност да не получите желаното финансиране.

Документи при кандидатстване за потребителски кредит

Какви документи ще ви трябват, отново зависи от това дали кандидатствате за стандартен потребителски кредит в банка или за онлайн заем във фирма за бързи кредити.

Някои от документите, които може да са ви нужни при теглене на заем от банка, включват:

 • Копие от лична карта;
 • Трудов договор или документи за доказване на доход;
 • Документ, доказващ липсата на публични задължения;
 • Удостоверение за семейно положение.

В случай че кандидатствате за малък потребителски кредит онлайн, то тогава ще ви е нужна много по-малко документация:

 • Валидна лична карта;
 • Попълване на нужната информация в онлайн формата за кандидатстване.

Разбирането на критериите за допустимост за потребителски кредити е от съществено значение за вземането на информирани финансови решения. Независимо дали искате по-малък онлайн кредит или по-голям банков заем, внимателното разглеждане на условията на кредитора е от ключово значение за осигуряване на желаното финансиране.