Сгъваемият телефон на Motorola идва и в България. От оператора А1 съобщиха, че те ще бъдат първите (и засега най-вероятно единствените), които ще позволят на българските потребители да се докоснат до razr, върховия модел на бранда.

Предварителните поръчки ще започнат най-вероятно в средата на февруари, съобщиха от телекома. Компанията ще подари и специално разработен калъф от естествена кожа за тези, които го поръчат през интернет.

Както вече стана ясно, възроденият razr няма стандартна физическа SIM карта, а ще използва новия стандарт e-SIM. В момента А1 е единственият оператор, който го поддържа.

Очаква се цената на razr в Европа да бъде около $1 499. Засега от А1 не посочват каква ще бъде тя за българския пазар.

Motorola razr има сгъваем Flex View дисплей е с размер от 6,2 инча (15,75 см), като има и наличен втори външен Quick View дисплей, който позволява бърз преглед на основните функции, без да се налага отварянето на смартфона.

Устройството е с 16-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова селфи камера. Тук обаче е важно да се направи уговорката, че всеки може лесно да си направи селфи и с основната камера, тъй като при затворен капак изображението се показва на втория дисплей. Устройството има и солидна памет от 128 GB, в комбинация с 6 GB RAM.

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Той идва на пазара през януари срещу $1 499