Гигантът в електронната търговия Amazon купува филмовото студио Metro Goldwyn Mayer за 8,45 милиарда долара, предават световни агенции. Това е най-голямата инвестиция на технологичния гигант след придобиването на веригата за хранителни стоки Whole Foods за 13,7 милиарда долара през 2017 година.

Платформата Amazon Prime придобива около 4000 филма и 17 000 телевизионни предавания на известното студио, сред които "Роки" и "Джеймс Бонд". Amazon Prime Video, със 150 абонати, се нарежда на второ място след стрийминг пларформата Netflix, която има малко над 200 милиона абонати.

Amazon обяви ще запази наследството и каталога на филмите на MGM и ще осигури на клиентите по-добър достъп до тях. Това е и най-новата сделка в медийната индустрия, която се е насочила към стимулиране на стрийминг услугите и конкуриране с Netflix и Disney+.

AT&T наскоро създаде своя медиен бизнес WarnerMedia, за да го слее с телевизионната компания Discovery, създавайки втората по големина медийна компания в света по приходи извън Disney. И двете компании имат свои собствени услуги за стрийминг (HBO Max и Discovery Plus), което увеличава възможността те да бъдат обединени в една по-съществена услуга.