Ако се чудите коя е следващата стъпка в работата от разстояние, можете да обърнете внимание на бизнесмодела на американската компания eXp Realty, която е специализирана в недвижимите имоти.

От една страна тя е типична фирма, развиваща бизнес в тази област с хиляди брокери, които помагат на клиентите да се сдобият с мечтания от тях дом.

Изглежда компанията се справя добре, като за последната една година акциите на eXp Realty са поскъпнали четворно, което я прави фирма с над 610 милиона долара пазарна капитализация.

Друго обаче е нещото, свързано с бизнеса й, което впечатлява повече. Дружеството няма физически офис и нейните 13 000 агенти плюс още 200 служители работят от... виртуален остров. Единствено eXp Realty има малка стая в град Белингам, която служи за централа заради правните изисквания.

Пред Business Insider от компанията разказват, че са били затруднени да наемат реален офис заради високите цени на имотите в тази сфера.

Заради това избрали този нестандартен начин на работа, който им позволява да не се ограничават толкова откъм броя на служителите си, както и от това къде точно се намират те.

Персоналът има достъп до острова както от персонален компютър, така и през мобилно приложение. Чрез софтуерът брокерите водят разговори със своите ръководители, както и с клиенти.