След като в началото на май Илън Мъск обяви в Twitter, че ще продаде всичките си физически активи, изглежда, предприемачът е започнал да изпълнява този план, след като през уикенда стана ясно, че е намерил купувач за къщата си в квартала на Лос Анджелис Бел Еър, предаде Zero Hedge.

Цената, на която ще се случи сделката, е 29 млн. долара, а купувачът е китайски милиардер, "свързан с милиардера Уилям Динг". Динг е основател и главен изпълнителен директор на интернет технологичната компания NetEase, която се занимава с разработването на игри, онлайн маркетинг мейлинг и електронна търговия.

При такава стойност, Мъск получава печалба от 12 млн. долара, след като притежаваше имота в продължение на осем години. Къщата беше купена за 17 млн. долара през 2012 г., а днес продажбата ѝ е на фона на свиващия се пазар на недвижими имоти в страната.

"По-малко купувачи идват от Китай, Русия и Близкия изток заради международните конфликти и лимитите на щатските и местните данъчни облекчения, които понижават привлекателността луксозните имоти в Калифорния", посочват от Zero Hedge.

Мъск получи $775 млн. бонус от Tesla

Мъск получи $775 млн. бонус от Tesla

Делът му в компанията вече надхвърля 20%

От изданието припомнят, че през миналата година Мъск ипотекира пет от къщите си за общо 61 млн. долара, а четири от тях са в квартала Бел Еър. Заемът беше отпуснат от Morgan Stanley.