Най-богатата жена в Китай, която е и най-младият милиардер в страната, успя да добави 6,1 милиарда долара към състоянието си само за седмица. Йанг Хуян, която е контролиращ акционер в азитаския гигант в сферата на недвижимите имоти Country Garden Holdings, вече притежава 28,7 милиарда долара.

Богатството на младата бизнес дама нарастна осезаемо през последните дни заради значителен ръст на ценните книжа на управляваната от нея компания. По този начин тя записа най-големият ръст сред всички в Bloomberg Billionaires Index след шефа на Amazon Джеф Безос. За същия период той е спечелил 6,6 милиарда долара.

Бизнес дамата, която направи 2 милиарда долара за 4 дни

Бизнес дамата, която направи 2 милиарда долара за 4 дни

Тя е петият най-богат човек в Китай

Бумът на пазара на недвижими имоти в Китай донесе големи приходи за магнатите в страната през последните години, включително на председателя на China Evergrande Group Хуй Ка Ян и на Уанг Джианлин, който ръководи Dalian Wanda Group.

Йанг Хуян се доближава с бързи стъпки към тях по богатство, като Хуй държи 39,3 милиарда долара, а Уанг - 28,7 милиарда долара.

Акциите на Country Garden са поскъпнали с 24% от началото на годината, а през предходната са повишили стойността си четворно.