На церемонията по връчването на сертификат за инвеститор първи клас, фирма „Денси" съобщи, че  през август започва изграждането на модерния търговско-развлекателен комплекс Varna Towers.

Шефът на „Денси", Марин Сгурев, съобщи, че в рамките на 3 години по проекта ще бъдат инвестирани  84 млн. лева. По време на изграждането на центъра ще бъдат открити нови 400 работни места, а след официалното стартиране още 1800 включително и такива за доставчици на офис магазини.

Проектът е съвместен продукт на фирма „Денси", които са преките инвеститори и Сити център, собственици на площите за застроявяне.

Както научихме той е подкрепен от кредит отпуснат от българска банка, но не беше уточнено коя е тя.

Varna Towers ще има 52 000 кв.м търговска площ и 18 000 кв м. предвидени за административни сгради. Офис помещенията в самия център  ще бъдат с големина 400-700 кв.м.

Двете кули, които ще станат новия символ на Варна, са с височина 75 метра.

Чистият размер на търговските площи е 22 000 кв.м. като цените им ще варират от 6.5  до 60 евро. Предвидено е административните офиси да са на площ от 15 000 кв.м

Интересно е да се отбележи, че ще бъде изградена и хеликоптерна площадка съгласно изискванията за строителство при наличие на офиси от клас А. Очаква се част от наемателите да се възползват от наличието на тази екстра.

Срокът, възложен за построяване е 18 месеца, като след построяване на офисите в рамките на 3-6 месеца комплексът ще започне да функционира.

По данни на компанията до момента са продадени около 50 % от търговските площи.

Бяха обсъдени 2 варианта за бъдещето на проекта след финализирането му. Има възможност да се създаде отделна фирма за управление или да бъде продаден на инвестиционен  фонд.