ВТБ е представила финансиране на Ростелеком финансиране в размер на 15.6 млрд. рубли в рамките на 7 години, заявиха от банката. Средствата ще бъдат използвани за "Дигитална рамка на Русия", програма, която се реализира в рамките на "държавната програма в подкрепа на инвестиционните проекти"., се казва в изявлението, цитирано от РИА Новости.

"Дигиталната рамка на Русия" е държавна програма, насочена към разширяване на капацитета и пропускателната способност на основната и регионалните мрежи за пренос на данни IP MPLS. Комуникационният проект би свързал Сибир и далечния изток, като мрежата би била издигната на качествено ново ниво, което ще има стратегическо значение за развитието и подобряването на инвестиционната привлекателност на регионите.

Целият проект е на стойност 19.5 млрд. рубли.

Участието на "Ростелеком" в "програмата за подкрепа на инвестиционните проекти" й дава възможност за дългосрочно финансиране при благоприятни условия в проектите със стратегическо значение за икономиката на страната. Участието й е било одобрено на 29 юни 2015 г., на междуведомствена комисия към Министерството на икономическото развитие.