Днес беше направена първата копка на най-новия магазин на БИЛЛА България, който ще бъде построен в гр. Ямбол.

Разгърнатата застроена площ ще е 4 184 м2. За първи път търговската част на магазина ще е разположена върху 2 етажа.

Супермаркетът ще разполага с кафене и паркинг с 80 места. Сградата ще бъде съвместен търговски център на БИЛЛА и веригата за черна и бяла техника Техномаркет.

Магазинът на БИЛЛА България в Ямбол ще бъде 24-ият от търговската верига в страната. До момента броят на работещите в магазините на БИЛЛА в цялата страна е над 2 220 души, което нарежда компанията сред най-големите чуждестранни инвестотори и работодатели в България. 

Австрийската фирма BILLA е основана през 50-те години от Карл Влашек, когато във Виена отваря врати първият магазин. Името на компанията е съкращение от първите срички на думите Billiger Laden, което означава евтин магазин.

През 1996 г. BILLA става собственост на германската търговска група REWE, която се нарежда на трето място в Европа и пето място в света сред търговските вериги за хранителни продукти с оборот от 40 милиарда евро.

В България експанзията  на концерна започва през 2000 г. с откриването на първия супермаркет BILLA на 5 октомври в София.

За по-малко от 7 г. са открити общо 23 магазина, 7 от които в столицата. До момента размера на направените инвестиции в България възлиза над 180 млн.лв.