Президентът на Русия Владимир Путин официално обяви старта на серийното производство на супер луксозната лимузина "Аурус". Цената на руския "близнак" на Rolls-Royce Phantom започва от 245 000 щатски долара за базов модел. Сглобяването на автомобилите ще се извършва в завода на Ford Sollers в Руската федерация. Той е съвместно предприятие между американския производител на автомобили Ford и руския Sollers, създаден през 2011-а година.

Aurus Senat, руската имитация на Rolls-Royce Phantom, най-после започва тестове преди производство

Aurus Senat, руската имитация на Rolls-Royce Phantom, най-после започва тестове преди производство

Стартовата му цена ще е от 204 хил. евро, а той се очаква да е на поточните линии от май тази година

"Очаквам серийното производство на автомобилите "Аурус" да засили присъствието на руските коли на международния пазар и да предостави възможност за увеличаване на износа на високи технологии. Това е добър шанс за тях да овладеят пазара на новите технологии", заяви пред журналисти и представители на бизнеса Владимир Путин.

Снимка 522226

Източник: Aurus Motors

Доставките на руската лимозина ще започват още този месец като първите поръчки на колата са от Близкия изток. Обединените арабски емирства вече са направили заявка за 30 бронирани автомобила за правителствени. От "Аурус" обявиха, че освен базовия модел Aurus Senat sedan, ще пуснат на пазара и топ изпълнение на модела с дълга база. Той ще се казва Aurus Senat Limousine и ще е на цена от $250 000. По-луксозният модел е и този, който е брониран и в него вече се вози президента Владимир Путин. И двата автомобила се предлагат с V8 4,4 литров бензинов двигател и с мощност от 598 к.с.

Снимка 522223

Източник: Aurus Motors