Международното изложение Delhi Auto Show в Ню Делхи, Индия, бе избрано от журито на конкурса Световен автомобил на годината,за да анонсира имената на първите номинирани в тазгодишното издание на надпреварата, в това число десетте в основната категория и по пет в останалите подкатегории.

Във финалната десятка на категорията Световен автомобил на годината 2020 влизат Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Land Rover Range Rover Evoque, Mazda3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf и Volkswagen T-Cross.

По време на международното изложение в Женева през март, журито на конкурса ще обяви имената на финалистите, допуснати до крайната фаза на надпреварата, информира auto-press.net.

В категорията Световен градски автомобил на годината 2020 номинираните са Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio и Volkswagen T-Cross, а за наградата

Световен луксозен автомобил на годината 2020 ще спорят BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 и Porsche Taycan.

Номинация за Световен спортен автомобил на годината 2020 получават BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan и Toyota GR Supra.

Всички номинирани до момента предложения в различните категории участват и в тази за Световен дизайн на годината 2020, като в същото време експертно жури предложи номинации и за Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 и Porsche Taycan.

Победителите в конкурса Световен автомобил на годината 2020 ще станат известни на 8 април, по време на международното изложение в Ню Йорк.

През миналата година, наградата Световен автомобил на годината бе за JAGUAR I-PACE.