Концептуални рисунки на новата итерация на вана Caddy на Volkswagen бяха показани от производителя. Новият модел ще се казва Caddy Mini Camper и ще замени в продуктовата гама и в момента предлагащия се Caddy Beach. Очаква се той да дебютира официално през септември тази година, а настоящото пето поколение на Caddy да бъде в дилърствата през октомври.

Mini Camper ще е изграден на платформата MQB, която се споделя от всички варианти на вановете Caddy Mk5 и от новото осмо поколение на Golf. Един от акцентите в нейното изграждане е предоставянето на колкото се може повече полезно пространство за ползвателите на превозното средство.

Според прессъобщението, първоначално къмпинг ванът ще е достъпен с 2-литрови турбодизелови (TDI) двигатели с мощност 75 к.с., 101 к.с. или 122 к.с. Те са с филтри за твърди частици, покриват стандарта Euro 6, двойна AdBlue инжекция и два SCR катализатора. Заради удвояването на тези компоненти, от Volkswagen ги наричат с двойна система за дозиране, а от компанията обещават значително понижаване на азотните оксиди. "Така TDI двигателите на Caddy се превръщат в един от най-чистите дизелови двигатели на света", посочват от Volkswagen.

Volkswagen разочарова с €800 милиона загуба за първата половина на 2020-а

Volkswagen разочарова с €800 милиона загуба за първата половина на 2020-а

Компанията реже дивидентите за 2019 година

Бензиновият двигател на Mini Camper за момента ще е само един - трицилиндров 1-литров турбиниран агрегат (TSI), който ще има мощност от 116 к.с. Това на практика е подобрена версия на 1-литровия агрегат, който дебютира в Caddy Mk4 през 2015 г., а беше и слаган в Polo. В предишната си версия той имаше мощност от 102 к.с.

Още по-иновативен обаче - и на практика причината някой да си купи Caddy Mini Camper - е интериорът. От Volkswagen посочват, че возилото ще се предлага с огромен панорамен покрив с площ от 1,4 кв. м., който, заедно с прозорците, може да се затъмни. При сгъване на задните седалки багажникът ще се превръща в зона за спане с дължина от почти 2 метра, която беше представена при Caddy още през 2005 г., но този път от компанията обещават, че тя е комфортна колкото при значително по-големия ван California.

"Малкият брат на California е завършен във всяко едно отношение за младото семейство и е подходящ за цялото домакинство, за спорт или за хоби употреби", изтъкват от компанията. "Накратко, той е насочен към тези, които искат максимална гъвкавост от колата си, която може да се използва за спонтанно микроприключение."

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Какви инициативи за стимулиране на продажбите стартира Volkswagen

Най-големият производител на автомобили ще предложи подобрени условия за лизинг и финансиране

В багажника също ще се предлагат олекотените къмпинг столове и маса, които са налични и при California. Mini Camper също ще идва и със собствени сакове за багаж.

От компанията изтъкват, че возилото ще има 19 системи за повишаване на комфорта и сигурността при пътуване, включително Travel Assist, която за пръв път ще подпомага водачите при всички скорости на движение. Mini Camper ще идва и с Trailer Assist, подпомагащ тегленето на каравани или ремаркета. Тази технология в момента е достъпна също при Crafter и превозните средства от серията T.

Към тях са добавени и Side-Assist, при която два радара следят за други превозни средства отстрани на возилото при смяна на пътното платно, и Rear Traffic Alert, която ще следи за возила, намиращи се опасно близо до задницата на вана.

Volkswagen няма да строи завод в Турция

Volkswagen се отказа от завод в Турция за €1 милиард. Коя страна е новият фаворит?

България също беше в надпреварата за огромната германска инвестиция

От изображенията става ясно, че Mini Camper ще се предлага и с огромна палатка, която може да се свърже със задницата на вана, което ще даде голяма площ за почивка.