Fibank бе отличена със Специалната награда за Социална активност за обучение и ползване на финансови продукти от страна на подрастващите и сертификат за доверен партньор на Forbes на ежегодния 8-и годишен конкурс Forbes Business Awards. Повече от 80 компании с различен профил и мащаби кандидатстваха за призово място в конкурса, а официалната церемония по награждаване на победителите се състоя на 13 декември от 18.00 часа в зала 6 на НДК.

Наградата на Първа инвестиционна банка се присъжда от независимо жури за специални заслуги в сферата на обучението на подрастващите за ползване на финансови продукти. От името на банката приза получиха Теодор Петров - Директор "Картови разплащания" и Илона Станева - Директор "Маркетинг и реклама" във Fibank, заедно с Ваня Манова, Country Manager на Mastercard за България и Македония.

Всяка от кандидатурите в конкурса беше обективно оценена от жури в състав: Мария Шишкова, управляващ партньор в AIMS Human Capital и член на борда на Български форум на бизнес лидерите; Огнян Донев, собственик, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма", и член на консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България; Станимир Каролев, основател и председател на Съвета на директорите на "Карол"; Николай Гърнев,управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово и Илия Лингорски, главен икономист на Българската банка за развитие и председател на Комитета по енергетика, инфраструктурата и публично-частно партньорство на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

"За нас е изключително признание да получим тази награда. Ние отделяме специално внимание на подрастващите и тяхното образование по отношение на ползването на финансови продукти, и се радваме, че усилията ни не остават незабелязани.", каза Илона Станева от ПИБ.

Fibank (Първа инвестиционна банка) навърши 25 години през 2018 година и е най-голямата кредитна институция с български капитал. Основни акционери на банката са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев.