Най-големият превозвач в Европа - германската FlixBus, ще работи в партньорство с българската автобусна компания "Карат-С". Това съобщават от международната група. Първите общи автобусни линии за двете компании трябва да бъдат отворени от 1 октомври.

Те ще предлагат общи повече от 15 директни връзки от София до различни дестинации на Стария континент. Сред тях ще бъдат редица градове в Австрия и Германия, включително Линц, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт, Кьолн и други.

От FlixBus посочват, че по-късно през годината ще пуснат и пътувания до различни точки в Чехия.

Автобусите на "Карат-С" ще продължат да оперират под същата марка, но ще имат и стикер "В сътрудничество с FlixBus". Към тях ще има и стандарти за автобусите, които трябва да отговарят на тези на германската група.

FlixBus отчита 63% ръст на пътниците си от България през 2019-а

Най-големият превозвач в Европа отчита 63% ръст на пътуванията от България

Компанията пусна пътувания и от Пловдив

Германският лидер стъпи на пазара у нас през 2018 година, като стартира с пътувания от столицата до Унгария, Австрия и Румъния.

През пролетта на тази година тръгнаха и първите превози от Пловдив. Първите обявени линии бяха до Сегед, Будапеща и Виена. По-късно бяха пуснати линии и до Хърватия, Словения и Германия.

"Карат-С" е първият български лицензиран превозвач за международен транспорт. Компанията развива дейност от повече от 30 години.

FlixBus пуска директни линии от София и Пловдив до Загреб, Любляна, Залцбург и Мюнхен

FlixBus пуска директни линии от София и Пловдив до Загреб, Любляна, Залцбург и Мюнхен