Microsoft затвори за постоянно своите физически магазини. Технологичната компания ще се фокусира върху своя онлайн магазин Microsoft.com, където клиентите могат да се обръщат към персонала за поддръжка, продажби, обучение и т.н, пише CNBC.

Служителите във физическите магазини ще помагат в работата в уебсайта, заявиха от Microsoft, но все още не е ясно дали ще има съкращения.

В обектите на Microsoft клиентите можеха да пробват нов софтуер и хардуер на компанията или от нейните партньори. Microsoft има и магазин на легендарното 5th Avenue, в Ню Йорк, само на броени метри от емблематичния стъклен куб на Apple.

През март магазините на компанията бяха затворени, в съответствие с мерките за ограничаване на коронавируса. Вероятно решението е взето в следствие на това. Според гиганта затварянето на обектите ще струва "около 450 милиона".

Microsoft прави R&D център в Атина

Гигантът Microsoft прави развоен център в съседка на България

Той ще работи в сферата на автоматизацията на роботизирани процеси

"Microsoft ще продължи да инвестира в своите дигитални магазини Microsoft.com и магазините Xbox и Windows, достигайки повече от 1,2 милиарда души всеки месец на 190 пазара", обяви компанията.