Philip Morris International не възнамерява да оттегли офертата си за придобиването на шведския производител на никотинови продукти Swedish Match, въпреки влошаващите се глобални икономически условия. Това кометира изпълнителният директор на Philip Morris  Яцек Олчак, цитиран от Reuters.

Припомняме, че през месец май тази година производителят на Marlboro Philip Morris предложи да закупи базираната в Стокхолм компания, за да разшири влиянието си в бързоразвиващия се пазар за алтернативни цигари. Според шведското законодателство 90% от акционерите на Swedish Match трябва да одобрят офертата преди 21 октомври.

Philip Morris International предлага $16 милиарда за придобиването на Swedish Match

Philip Morris предлага $16 милиарда за придобиването на бивш производител на кибрит в България

Производителят на Marlboro иска да закупи шведския производител на никотинови продукти

Към момента обаче някои от инвеститорите се обявиха против офертата от $16 милиарда или 106 шведски крони на акция - за един от най-големите производители на орални никотинови продукти в света.

Главният изпълнителен директор на Philip Morris Яцек Олчак коментира пред Ruters, че смята, че офертата е "още по-привлекателна" сега, като се има предвид, че глобалната макроикономическа среда се е променила след първоначалната оферта.

Запитан дали все пак е обмислял да оттегли офертата на Philip Morris, Олчак каза:

"Не - това, което казвам е, че офертата, която стои на масата - за 106 SEK на акция е добра оферта."

Swedish Match се търгува над офертната цена от 106 SEK от края на юли, което предполага, че инвеститорите очакват PMI да направи по-висока оферта.

Philip Morris инвестира $100 милиона в румънската си фабрика

Philip Morris инвестира $100 милиона в румънската си фабрика

В завода в Отопени се произвеждат консумативи за IQOS