Чешката компания Ariete завърши инвестицията в новата си логистична и производствена база в България. Тя се намира в Пазарджик, като там ще се произвеждат модули за автомобилната индустрия. Инвестицията е за около 20 милиона лева, като от базата у нас ще се извършват доставки за Германия и Франция. Новооткритите работни места засега са 1000, с потенциал за още около 400 - 500.

Компанията закупи парцела за строежа на завода в града още през 2018 година. През септември миналата година беше реализиран първият етап от проекта, който включваше над 5000 квадратни метра сгради за складови и производствени нужди, с капацитет на работната сила повече от 400 души.

Тогава станаха ясни плановете, че фирмата ще разшири базата си до около 42 хиляди квадратни метра застроена площ, в които ще работят над 1000 души.

Kostal затваря заводите си в Словения и Словакия и мести дейността им в Пазарджик

Германски гигант затваря заводите си в Словения и Словакия и ги отваря в Пазарджик

Броят на заетите в компанията ще достигне 5 000 души

"След като има такава инвестиция даже и при тази ситуация, в която се намираме, това означава, че инвеститорите имат доверие в България", обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на официалното откриване на разширението на базата.

ARIETE Logistics е част от международната Ariete Group и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян с повече от 4000 квадратни метра складови площи. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия.

Ariete Group е специализирана в производство, управление на складове. цялостна логистика, транспорт, експедиция, аутсорсинг и други. Групата има производство и в Словакия.