Водещата българска технологична компания BULPROS придобива бизнеса на SAP интегратора BEAM, съобщиха от дружеството. След тази сделка, родната IT компанията ще увеличи техническата си експертиза в областта на консултации, внедряване и поддръжка на SAP системи.

Основана през 2014 г., Beam специализира именно в тези области, като се е концентрирала върху автомобилния, производствения и финансовия сектори. Досега Beam и BULPROS са работили заедно по проекти във финансовия сектор, а "сливането е естествено продължение на тяхното парньорство", посочват от придобиващото дружество.

Beam, която също е 100% българска компания, е шестата, която BULPROS Group придобива след основаването си през 2010 г.

"Радвам се, че Beam се присъединява към BULPROS - компания с изключително висока репутация в сектора на информационните технологии. Динамичното развитие на технологичния сектор в България през последните години изксва различен подход към бързо променящата се бизнес среда. Сделката с BULPROS ни позволява да преминем на следващото ниво в развитието на нашата компания", коментира Иван Кюркчиев, партньор в Beam.

BULPROS предоставя дигитални решения, киберсигурност, облачни услуги, поддръжка, технологични и продажбени услуги. Компанията работи в редица държави, като има над 1 300 служители в 20 офиса в Европа и Северна Америка. Дружеството работи с компании като Cisco, Microsoft, IBM, VMware, SAP и много други.

Българската BULPROS търси да назначи 300 нови служители

Най-голямата българска технологична компания търси да назначи нови 300 души

Компанията открива модерен офис с площ от 10 000 кв. м в Бизнес парк София