Брандът за луксозно бельо Victoria"s Secret ще бъде продаден още преди края на седмицата от настоящия си собственик L Brands на Sycamore Partners, предаде CNBC, позовавайки се на свои източници. Брандът се представя слабо под ръководството на Лес Уекснър, който беше критикуван и заради връзките си с Джефри Епщайн.

За пръв път за отделяне на Victoria"s Secret се заговори още през есента на миналата година, като тогава потенциалният ѝ купувач остана неназован. Но през януари, когато стана ясно, че купувачът е Sycamore Partners, от компанията посочиха, че настояват Уекснър да не бъде част от управлението на бранда.

Victoria's Secret открива магазини на летищата във Варна и Бургас

Модният лидер Victoria's Secret отваря първи два магазина в България

Там ще се предлагат козметични продукти и аксесоари на марката

Към момента от L Brands и Sycamore не са излезли с официално становище относно потенциалния контракт, а източниците на CNBC изтъкват, че неговите условия все още се договарят. Ако сделката стане факт, Sycamore ще стане собственик на една от водещите марки в пазарните си сегменти, чийто продажби за последната финансова година възлизат на 7,4 млрд. долара.

Но Victoria"s Secret премина през сериозни проблеми през 2019 г. От една страна, акциите на компанията майка L Brands поевтиняха с 12% до цена от 17,61 долара - стойност, която за последно беше постигната през 2009 г. От друга, брандът трябваше да отмени някога ежегодното си шоу през ноември. Според официалната позиция на компанията, причината за това беше необходимостта мястото му в маркетинга да бъде "преосмислена".

Милиардерът зад Victoria's Secret обмисля продажба

Милиардерът зад Victoria's Secret обмисля продажба

Решението се очаква скоро

Sycamore не за пръв път инвестират в компании, които другите вложители отбягват. Например тя изкупи различни физически търговски вериги, някои от които, например Toys R Us и Payless ShoeSource, вече фалираха.