Градската управа в Белград обяви търг за продажбата на конгресния и фестивален център Sava center. Минималната цена за огромния център възлиза на 27,42 милиона евро, или 32,5 милиона долара.

Всички физически и юридически лица, които представят пълна оферта и внесат депозит в размер на 2,742 милиона евро (10% от минималната цена) до 21 август, ще могат да участват в търга, пише в съобщението на Общината на Белград, цитирано от SeeNews.

Офертите ще бъдат отворени на 21 август.

Икономика за €73 милиарда: Толкова може да порасне БВП на Сърбия до 2025-а

Икономика за €73 милиарда: Толкова може да порасне БВП на Сърбия до 2025-а

Ако страната успее да постигне по-бърз растеж

Сред условията за придобиването на известния център е новият собственик да се ангажира да запази целта на конгресния център и да инвестира поне 50 милиона евро в неговия основен ремонт в рамките на пет години след плащането на цената.

В случай че бъдещият купувач не изпълни изцяло или частично своите договорни задължения, срещу него ще бъде наложена санкция, равна на 20% от договорената продажна цена.

През януари сръбският диверсифициран конгломерат Delta Holding заяви, че се интересува от реконструкцията и функционирането на конгресния център.

Sava Centar е международен конгресен, културен и бизнес център, който приютява многофункционални дейности. Центърът, който започва да функционира през 1979 година, е най-големият такъв на територията на страната и цяла бивша Югославия.

Конгресният център Sava center е с обща площ от 100 000 квадратни метра, включително театрална зала с 4 000 места, 15 конферентни зали, изложбена галерия, ресторанти, барове, офиси и магазини.

Сърбия изпревари Китай по растеж. Страната не е виждала такава бърза експанзия от 2008-а

Сърбия изпревари Китай по растеж. Страната не е виждала такава бърза експанзия от 2008-а

До голяма степен този резултат се дължи на по-сериозни публични инвестиции преди изборите през април