Правителството на Великобритания заяви днес, че хората в страната трябва трябва да избягват т- нар. "паническо пазаруване" за Коледа, заради гробалната криза с доставките. Това пишат медиите на Острова, акцентирайки върху продължаващия хаос по пристанищата.

Въпреки това, според британските власти на Коледа няма да има недостиг за подаръци и британците трябва да останат спокойни. Коментарът идва, след като транспортни контейнери, превозващи играчки и електрически стоки, бяха отклонени от най-голямото пристанище в Обединеното кралство. Защото просто то беше запълнено до краен предел.

Най-голямото пристанище във Великобритания се бори със задръствания точно преди празничния сезон

Най-голямото пристанище във Великобритания се бори със задръствания точно преди празничния сезон

Пристанището на Феликстоу обработва близо 40% от всички контейнери

Най-голямата компания за контейнерни превози в света - Maersk, е отклонила някои кораби от пристанището на Феликстоу, на фона на острия недостиг на шофьори на камиони.

"И все пак съм убеден, че хората ще могат да закупят коледните си подаръци", заяви председателят на Консервативната партия Оливър Даудън.

Той подчерта, че е напълно сигурен, че коледните подаръци ще стигнат до получателит си навреме и тази година.

Към момента ситуацията в пристанището се подобрява и проблемите, пред които е изправена петата по големина икономика в света, са глобални проблеми. Това са недостиг на шофьори на камиони и задръствания в пристанищата.

Феликсстоу обработва 36% от контейнерните товари на Великобритания.