Финансовият директор на една от най-големите криптоборси в света - Coinbase, заяви, че борсата притежава 12% от световните криптовалути. Алесия Хаас коментира, че  подкрепя предложението за политика и регулации в областта на цифровите активи, предават медиите отвъд океана.

Главният финансов директор на Coinbase говори пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ. Хаас обясни на Комисията как регулацията може да "работи в защита на потребителите и да насърчи иновациите".

Кристин Лагард поиска глобални регулации на биткойн

Кристин Лагард поиска глобални регулации на биткойн

Призивът ѝ показва, че тя не разбира същността на криптовалутите

"Мисията на Coinbase е да увеличи икономическата свобода чрез привличането на нови инвеститори и подпомагане на настоящите", заяви тя, цитирана от сайта Beincrypto.

"Ако просто вземете цялата пазарна капитализация на пазара, тя ще струва приблизително $250 милиарда", допълни Хаас.

Тя предполага, че въвеждането на адекватон регулиране е от решаващо значение за подхранването на крипто иновациите и приемането им на глобално ниво. Предложението на криптоборсата за политики в областта на цифровите активи предлага решение в четири точки.

Кражби в Coinbase: критиките към обслужването нарастват

Кражби в Coinbase: критиките към обслужването нарастват

Все повече американски потребители на най-голямата криптоборса в света са с източени сметки

Първата от тях е да се регулират цифровите активи в рамките на нова рамка, която признава иновациите на цифровите пари. Втората е, че отговорността за регулиране в рамките на тази рамка в САЩ трябва да се управлява чрез един федерален регламент.

Третата точка поставя три цели за защита на инвеститорите: повишена прозрачност, подобрена защита срещу измами и пазарни манипулации и подобряване на ефективността чрез укрепване на устойчивостта на пазара.

И накрая, въвеждане на регулаторни решения, които насърчават оперативната съвместимост и лоялната конкуренция.

Coinbase категорично иска да работи с регулаторите и това дразни част от крипто общността по света, коментират експерти. Според тях всичко това може да доведе до по-малка свобода на пазара.

Известната инвеститорка Кати Ууд закупи акции на Coinbase за рекордните $352 милиона

Известната инвеститорка Кати Ууд закупи акции на Coinbase за рекордните $352 милиона

Закупените акции за два дни са 341 186